ENYHE KATARZIS

Kardos-Horváth Jánost, a Kaukázus együttes alapító-frontemberét látta vendégül Szatmári Róbert a radiocafé Enyhe katarzis műsorában. A 42 éves alkotó a MOM Kulturális Központban rendezendő életmű-összefoglaló koncert előtt beszélgetett a műsorvezetővel az országot minden területen uraló kettéosztottságról, arról, miért nehéz az alkotók élete, mennyiben önterápia a zeneszerzés és szó esett az emberiség jövőjét fenyegető jelenségről és az ökotudatosság fontosságáról is.

„Amikor bementünk a Fábry Show-ba azt mondták rólunk a balliberális médiában, hogy árulók vagyunk.” – mondja Kardos-Horváth János. „Nekem elegem van ebből. Abból, hogy itt, ezen kis területen közel tíz millió ember marja egymást ahelyett, hogy összefognánk. Én ezen már túlléptem.”

A Kaukázus együttest azért is támadták, mert a környezettudatosságról és környezetvédelemről is szóltak a szövegei, de az énekes szerint meghaladták korukat, ma már sokan foglalkoznak ezzel, lehet látni nemzetközi szinten is. 

A beszélgetésben szó esik még arról, hogy a 2-3 percnyi, vagy még rövidebb tartalmak fogyasztása miért teszi lehetetlenné a valós értékek felismerését és a katarzis átélését, és arról is beszélgetnek a műsorvezetővel, hogy milyen tendenciák figyelhetőek meg a magyar könnyűzenében és arról is, hogy mi a különbség egy rockot és egy klasszikus zenét játszó zenész között.